Friday, 25 May 2018

Sinkut kuopio neiti

sinkut kuopio neiti

Hän valitsi matkakumppanikseen neiti A Sannan , vuotiaan kirpputoriyrittäjän Hämeenlinnasta. Kääreestä matkakohteeksi paljastui viikon rantaloma Espanjan Sitgesiin. Henkilökohtaiset syyt oli sillä, Marko taustoittaa videolla. Hän päätyikin matkaan yhdessä samassa jaksossa neiti B: Iltalehti tavoitti Markon kertomaan lomatunnelmistaan.

Tuotantoyhtiö oli kysynyt mieheltä, löytyisikö jakson muista neideistä miellyttävää matkaseuraa, kun Sanna oli estynyt lähtemästä. Marko ja Henna kävivät kahvittelemassa Kuopiossa ennen reissua tutustuakseen toisiinsa. Matkalle lähdettiin oitis yhteistuumin kaveripohjalta ja reissun jälkeen yhteyttä on pidetty soittelemalla.

Matkaa Marko kehuu varsin onnistuneeksi. Kaksikko kävi muun muassa suomalaisen oppaan kanssa ihastelemassa Barcelonan arkkitehtuuria. Matkalaiset olivat myös vuokranneet auton pariksi päiväksi Kataloniaa kiertääkseen. Marko listaa matkan kohokohdiksi muun muassa visiitit paikallisella viinitilalla sekä Camp Nou -jalkapallostadionilla. Toiveet matkan sisällöstä menivät Markon mukaan hyvin yksiin Hennan kanssa. Ainut vaan, että siinä ei ollut kukaan jatkuvasti naputtamassa vieressä, kun siihen oli niin tottunut, Marko nauraa.

Savon Sinkut ry toimi vielä muutama vuosi sitten aktiivisesti Kuopiossa. Yhdistys järjesti jäsenilleen paljon erilaisia tapahtumia. Joitakin parejakin syntyi, vaikka ensisijainen tarkoitus oli yhdessäolo. Yhdistyksen hallituksen entinen jäsen Seppo Finne kertoo, että toiminta loppui, kun sille ei enää löytynyt aktiivisia vetäjiä. Siellä on syntynyt joitakin pareja, mutta yhteisiä tapahtumia ei ole järjestetty.

Eräs ryhmän jäsen kokee Facebook-ryhmät sikäli hyviksi, että ujo henkilö saattaa saada kontaktin helpommin netissä. Finne puolestaan kokee, ettei aktiivinen toiminta onnistu netissä. Sekä Finne että Hyvärinen uskovat sinkkujen ryhmätoiminnalle löytyvän kysyntää: Psyko- ja seksuaaliterapeutti Eila Huttusen mukaan iskutekniikkaoppaat eivät toimi, koska erilaiset ihmiset pitävät erilaisia lähestymistapoja viehättävinä. Tärkeintä uusien ihmisten tapaamisessa on rento ote sekä kunnioitus itseä ja toista ihmistä kohtaan.

Sitten voi katsella tilannetta eteenpäin sen mukaan, miten toinen vastaa lähestymiseen. Ei kannata tunkea väkisin seuraan, jos toinen viestittää haluavansa olla yksin, Huttunen neuvoo.

Epätoivoisuus ja väkisin vääntäminen eivät toimi. Täytyy vain olla rohkeasti oma itsensä. Ujon ihmisen varovainenkin lähestyminen voi olla viehättävä, Huttunen muistuttaa. Kiinnostavan ihmisen lähestymiseen voi syntyä turhia paineita, jos kokee, ettei ole riittävän hyvä. Se onnistuu parhaiten, kun ei aseta turhia odotuksia itseensä tai kohtaamiseen. Täytyy ymmärtää olevansa rakkauden arvoinen, Huttunen kertoo.

Ennakkoluulottomasti kokeilemalla voi löytää rakkauden. Eikä sen kohde ole aina sellainen, mitä aluksi ajatteli, Huttunen lisää. Kukaan ei ole täydellinen. Kun hyväksyy itsensä virheistään huolimatta on Huttusen mukaan valmis hyväksymään myös toisen ihmisen pienet epätäydellisyydet. Jos tämä tuntuu vaikealta, voi aloittaa pienillä askelilla. Katsoo esimerkiksi silmiin aina välillä, eikä istu aina kahvilan nurkkapöytään, Huttunen neuvoo. Jos luet kommentteja tai kirjoitat niitä, muut käyttäjät voivat nähdä, milloin olet kirjautuneena palveluumme.

Jos haluat, etteivät muut näe paikallaoloasi, voit estää sen asetuksista. Jos haluat vaihtaa nimimerkkiäsi, voit tehdä sen täältä. Tilaa Savon Sanomien uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea.

Iltalehti tavoitti Markon kertomaan lomatunnelmistaan. Tuotantoyhtiö oli kysynyt mieheltä, löytyisikö jakson muista neideistä miellyttävää matkaseuraa, kun Sanna oli estynyt lähtemästä. Marko ja Henna kävivät kahvittelemassa Kuopiossa ennen reissua tutustuakseen toisiinsa. Matkalle lähdettiin oitis yhteistuumin kaveripohjalta ja reissun jälkeen yhteyttä on pidetty soittelemalla.

Matkaa Marko kehuu varsin onnistuneeksi. Kaksikko kävi muun muassa suomalaisen oppaan kanssa ihastelemassa Barcelonan arkkitehtuuria. Matkalaiset olivat myös vuokranneet auton pariksi päiväksi Kataloniaa kiertääkseen.

Marko listaa matkan kohokohdiksi muun muassa visiitit paikallisella viinitilalla sekä Camp Nou -jalkapallostadionilla. Toiveet matkan sisällöstä menivät Markon mukaan hyvin yksiin Hennan kanssa. Ainut vaan, että siinä ei ollut kukaan jatkuvasti naputtamassa vieressä, kun siihen oli niin tottunut, Marko nauraa. Yksi pikkunärää aiheuttanut kommellus matkalla kuitenkin sattui. Marko kertoo hotelliaamiaisen olleen eurooppalaiseen tyyliin melkoisen yksipuolinen.

Tarjolla oli vain sämpylää, toista leipää sekä ilmakuivattua kinkkua. Marko oli ehtinyt viipaloida omalle lautaselleen kurkkua, mutta Henna jäi ilman, kun tomera tarjoilija kävi oitis nappaamassa kurkun pariskunnalta pois. Onko eronnut nainen rouva, neiti, sinkku vai ehkä uusioneiti? Entä onko avoliitossa oleva kahden lapsen äiti neiti, rouva vai avopuoliso? Näistä kysymyksistä velloo vilkas sananvaihto myös internetin keskustelupalstoilla.

Tapakouluttaja Helena Valonen kiteyttää, että nainen saa päättää itse, miksi hän esittäytyy. Valonen pitää rouvaa kuitenkin nykyisin yleisnimityksenä naisesta, joka on tullut täyteen ikään. Kun tytöt näyttävät alle kaksikymppisiltä, he ovat neitejä. Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen tutkija Sari Vaula toteaa, että neitinä pidetään yleensä nuorta naimatonta naista.

Rouva taas on naimisissa oleva henkilö, mutta nainen mielletään rouvaksi myös avioeron jälkeen sekä jos hän on avoliitossa tai eronnut siitä. Vaula arvioi neiti-sanan jo vanhahtavaksi. Sen tilalla on etenkin kymmenen viime vuoden aikana yleistynyt huomattavasti sinkku-sanan käyttö.

Samoin puhutaan usein ex-vaimosta ja ex-puolisosta. Tapakouluttaja Helena Valonen pohtii, että neiti-sana tuli käyttöön yhteiskunnallisen säätyajattelun mukana ja ikäneito-sana tuli puolestaan aikanaan verottajan keksintönä.

Neiti on aikanaan mielletty myös yhteiskunnallisen siveyden esimerkiksi. Nykyisin nainen voi päättää itse, miksi hän haluaa itseään kutsuttavan. Valonen neuvoo käyttämään esittelyissä rouva- tai neiti-sanan sijasta henkilön ammattinimikettä. Nettikeskusteluista voi löytää naisille erilaisia virallisia ja epävirallisia titteleitä eri tilanteiden ja elämänvaiheiden mukaan. Käytössä tai tarjolla ovat esimerkiksi: Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Mieti tarkkaan, mitä ja miten kirjoitat ja pysy asiassa. Minkäänlainen herjaus ei ole sallittua, ei myöskään sopimaton kielenkäyttö. Myöskään linkit eivät ole sallittuja, koska ylläpidolla ei ole resursseja tarkistella niiden alkuperää. Jos jonkin jutun kommentointi riistäytyy käsistä, ylläpito voi sulkea kyseisen jutun kommentoinnin. Asiattomia kommentteja kirjoittavilta kommentointioikeus voidaan poistaa.

Nimimerkkisi pääset määrittämään tästä. Kirjaudu tai luo oma Mediatunnuksesi ja kommentoi. Digilehti Asiakaspalvelu Asiakaspalvelu Tee tilaus Jätä ilmoitus Pysyvät osoitteenmuutokset Tilapäiset osoitteenmuutokset Tilapäiset jakelunkeskeytykset Etuasiakkaan edut. Uutiset Kulttuuri ja viihde Kulttuuri ja viihde Neiti, rouva, sinkku vai uusioneiti?

sinkut kuopio neiti Huolimattomuus tupakkapaikalla kostautui Nastolassa - tuli levisi ämpäristä peltihallin puurunkoon. Onko eronnut nainen rouva, neiti, sinkku vai ehkä uusioneiti? Tutustumismahdollisuudet saattavat jäädä arjen kiireessä huomaamatta. Lapinlahdella juhlittiin ringeten suomenmestaruutta Timo Mustakallio -laulukilpailun voittanut Miina-Liisa Värelä esiintyy perjantaina oopperagaalassa Kuopiossa.